A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Кідрівський ліцей
Каноницької сільської ради

РИЗИКИ ІНФЕКЦІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ: ЯК ПРОЯВЛЯЮТЬСЯ І ЯК ЗАХИСТИТИСЯ

Дата: 26.04.2024 10:24
Кількість переглядів: 9

                          РИЗИКИ ІНФЕКЦІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ: ЯК ПРОЯВЛЯЮТЬСЯ І ЯК ЗАХИСТИТИСЯ

З початком війни в Україні зросли ризики інфекційних захворювань. Їх спричиняють бактерії, віруси, грибки чи паразити. А недуга може протікати як з легкими симптомами, так і загрозливими для життя. Тому важливо розуміти свої ризики інфікування та подбати про своє здоров’я і своїх близьких.

Щоби знизити ризик інфікування, дотримуйтесь простих порад:

• Мийте руки. Це особливо важливо до та після приготування їжі, перед прийомом їжі та після відвідування туалету. Регулярне миття рук — один з найкращих способів видалення мікроорганізмів і профілактики хвороб.

• Зробіть щеплення. Вакцинація може значно знизити ризики захворіти на багато недуг. Обов’язково вакцинуйтеся відповідно до національного календаря щеплень, вакцинуйте своїх дітей, і порадьте зробити те ж своїм близьким. Це однаково стосується як дітей, так і дорослих. Надолужте пропущені щеплення дітей за віком.

• Дотримуйтесь респіраторної гігієни та етикету кашлю. Так, навіть якщо захворіли, ви не дасте інфекції поширитися далі. Якщо захворіли, залишайтеся вдома.

• Безпечно готуйте їжу. Використовуйте безпечну воду і свіжі продукти. Готуйте продукти до потрібної температури, ретельно просмажуйте чи проварюйте продукти, особливо м’ясо, яйця й морепродукти.

• Не діліться з іншими засобами індивідуальної гігієни. Використовуйте власну зубну щітку, гребінець і бритву. Уникайте спільного використання склянок для пиття або столових приборів.

• Не ставтесь легковажно до вживання антибіотиків. Запитайте у свого лікаря, чи є якісь заходи, які можна задіяти для одужання, щоб уникнути вживання антибіотиків. Але якщо лікар наполягає — вживайте препарат суворо дотримуючись прописаної дози та кількості днів прийому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень